TJ Miroslav, z.s. - Oddíl národní házené

Turnaj přípravky a mladších žaček

24.06.2021 12:44

Čekali jsme dlouho, ale je to tady. Jsme zpátky na hřišti nejen v tréninkovém režimu, ale do konce školního roku stíháme odehrát i několik turnajů.

Mezi prvními to byl turnaj přípravky, který se uskutečnil v sobotu 19.6.2021.

Nejmladší házenkáři, 5 – 9 let, se na tento turnaj nesmírně těšili. O to větší zklamání přišlo v pondělí před turnajem, kdy víc jak polovina týmu musela do karantény. I tak se podařilo sestavit 1 tým mladší a 1 tým starší přípravky.  Oba týmy odehrály utkání proti soupeřům z Drakenu Brno, Ostopovic „A“, Ostopovic „B“ a Vracova. Někteří vstřelili své první góly, jiní si vyzkoušeli, jaké to je být brankařem. Celkově mladší přípravka ve složení Matyáš Vlček, Emma Opálková, Sofie Outulná, Elen Schlesingerová, Valerie Suchá a Tereza Opálková, obsadila 2. místo. Starší přípravka hrála v sestavě Veronika Vodáková, Lucie Hanáková, Ema Súkalová, Anežka Zahrádková, Matyáš Vlček a obsadila 4. místo. Všechny děti byly odměněny medailemi a drobnou sladkostí.

Eva Opálková - trenérka přípravky

 

O týden později, 20.6.2021 se v na domácí půdě uskutečnil turnaj v kategorii mladších žákyň. Kvůli koronavirovým opatřením byla podzimní část anulována a nahradit ji tak měl jediný turnaj.

I na podzim si však mladší žákyně vedly na výbornou, kdy porazily všechny tři soupeře (družstvo TJ Olbramovice, Draken Brno i SK Autonot Jihlava). Scházelo odehrát pouze zápas s Ostopovicemi a Vracovem.

Skvělou formu holky ukázaly i na daném turnaji, kdy si poradily se všemi družstvy. Prohrály pouze poslední zápas a to s SK Autonot Jihlava (2:3). Tento zápas se však do tabulky nepočítal, jelikož měla Jihlava v sestavě i starší hráčky a tak musela hrát celý turnaj mimo soutěž.

První zápas odehrály naše holky s Olbramovicemi. V polovině zápasu byl stav 4:0. Následně ještě přidaly tři branky, zároveň tři inkasovaly a zápas tak skončil výhrou Miroslavi 7:3. Druhý zápas byl pro holky neskutečně obtížný. Hrály s Vracovem, který se několik let po sobě umístil na prvním místě. V poločase Miroslav prohrávala 3:1. Ve druhé polovině ale holky zabojovaly, ukázaly házenkářské srdíčko a zápas obrátily na konečných 4:5. Následný zápas s družstvem Ostopovic Miroslav vyhrála 9:2 a připravovala se tak na další, rozhodující zápas s družstvem Drakenu Brno. Tento zápas byl vyrovnaný a rozhodoval o konečném pořadí v tabulce. V polovině zápasu byl stav nerozhodný 2:2. V druhém poločase ale naše holky opět zabojovaly a inkasovaly už jen jedinou branku a navíc další tři přidaly. Zápas tak skončil výhrou Miroslavi 3:5.

Celkově tak vyhrály tabulku se skórem 26:12. Naše děvčata tak budou reprezentovat TJ Miroslav na Mistrovství České republiky v Národní házené.

Musím opravdu vyzdvihnout parádní formu naší brankařky, která inkasovala pouze 12 gólů, což bylo nejméně ze všech brankářek (druhý Vracov inkasoval 21 branek). K tomuto parádnímu výsledku ale přispěla i výborná obrana, která makala na 100%.  A v neposlední řadě je potřeba pochválit i naše šikovné útočnice, protože daly 26 branek (druhý Vracov nastřílel pouze o čtyři branky víc). Prostě celý tým makal na 100% a bylo to vidět i na hře.

Ráda bych ale smekla všem hráčkám a to ze všech týmů – máte můj neskutečný obdiv. Holky hrály celý den v 35st. Ten den byl náročný i pro stojícího diváka, natož pro běhajícího hráče.

Za sebe a za své DUO (Honza Dvořák), bych chtěla našim holkám moc poděkovat. Poděkovat za to, že holky na tom hřišti nechaly úplně všechno. Všechno, co jsme s holkami a s Honzou trénovali, všechno co jsem si řekli, a navíc k tomu přidaly to jejich házenkářský srdíčko.

 

HOLKY MOJE, DĚKUJI! Vážíme si celého včerejšího dne - obohatily jste nás o nové zkušenosti a především o nové zážitky, kterých si opravdu vážím. Moc se těšíme na Mistrovství České republiky.

 

Eliška Křečková - trenérka mladších žaček

© 2018 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode